Welkom terug!

Week van het verkeer

Naar aanleiding van de week van de mobiliteit vestigden we deze week extra aandacht op verkeer. Dit deden we op verschillende manieren:
- fluojas elke dag aandoen
- zoveel als mogelijk stappen of trappen (fietsen) naar school
- in de klas leerden we over hoe we veilig met het verkeer kunnen omgaan. 
Dit jaar gebruiken we de figuur van 'Aya' om de kinderen hiervoor te motiveren.Als inleiding keken we iedere morgen, samen met de klas van juf Sofie, naar een filmpje van Aya zie link: http://aya.be/artikel/stoeprand-stopIn klas kleurden de kleuters een fluojasje voor Jules. Zo kan iedereen hem goed zien in het verkeer.
We luisterden naar het verhaal van Jules op de fiets, zie link https://www.youtube.com/watch?v=DiXTrLZAtqU

De kinderen van de eerste kleuterklas puzzelden een fiets.


Juf Karen bracht iets mee naar klas. Rara wat is dat? Sommigen dachten een springkasteel. Eerst pompen maar...


Wat was dat leuk! Na een tijdje mocht juf zelfs niet meer meehelpen...
Maar eens helemaal opgeblazen kwam de verrassing tevoorschijn: een grote tractorband om op te springen. Joepie, de kinderen leefden zich helemaal uit hierop.

Woensdag experimenteerden de kinderen met sporen. Broemmm...rijden maar!

Donderdag trokken we eropuit naar het verkeer. Samen met de klas van juf Sofie en Mieke gingen we op stap door Werken. Gewapend met onze fluojas staken we veilig het zebrapad over, keken naar de verschillende verkeersborden, ...


Vrijdag stapten we net zoals Jules op onze fiets. Op de speelplaats maakten we een heus fietsparcours. Samen met de oudste kleuters fietsten ze erop los.
Tijdens de campagneweek verdienden de leerlingen een stip wanneer zij veilig en/of milieuvriendelijk naar school kwamen. De stippen kleefden we op de grote Aya affiche. We hebben ons doel bereikt, de affiche hangt vol met stippen! Als beloning was er een strapfeestje. 
Enkele sfeerbeelden...Geen opmerkingen:

Een reactie posten